У США порадили своїм авіакомпаніям виявляти особливу обережність при виконанні польотів над Україною та Росією

Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США (FAA) рекомендовала своїм авіакомпаніям виявляти особливу обережність при виконанні польотів над деякими частинами України та Росії у зв’язку із геополітичною напругою, пов’язаною з масштабним нарощуванням збройних сил РФ вздовж українських кордонів та в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Державна авіаційна служба України.

Зазначається, що таке повідомлення FAA опублікувало вчора, 17 квітня, для експлуатантів своїх повітряних суден.

Американське відомство радить обережно літати над частинами Московського РПІ та РПІ Ростов-на-Дону у межах 100 морських миль від РПІ Дніпра, РПІ Сімферополь і РПІ Київ, разом із частиною Київського верхнього району польотної інформації.

Додається, що Державіаслужба відстежує ситуацію у повітряному просторі країни: вона є спокійною і контрольованою. Наразі небезпеки для цивільної авіації немає.

"У межах прямого діалогу з авіаційною владою США Державіаслужбою України запропоновано встановити безпосередню взаємодію між відповідними підрозділами з авіаційної безпеки щодо обміну інформацією та координації дій з реагування на загрози від зони конфлікту на сході держави", - підкреслили в авіаслужбі.

Крім того, українська сторона також готова надавати повну інформацію стосовно стану аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні задля скоординованих дій у майбутньому.

"В Україні діє спеціальна процедура раннього попередження про загрози для цивільної авіації з метою негайноі реакції на виявлені та потенційні загрози, що виникають в зоні конфлікту", - підсумували в Державіаслужбі.