росія розпочала нову хвилю наступу на Харківщині, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напрямку. 

Про це він повідомив під час спільної пресконференції зі словацькою колегою Зузаною Чапутовою, передає Oboz.ua.

«росія розпочала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами й артилерією», — заявив глава держави.

За його словами, окупанти можуть збільшувати та підтягувати ще сили на цьому напрямку. А втім, військові та командування знали про це і «розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога». 

«Зараз йде жорстокий бій на цьому напрямку артилерійським вогнем. І з того, що мені відомо десь на 7−8-му ранку — ми їх зустріли вогнем, і я вважаю, що на цей час зупинили», — додав Зеленський. 

Раніше Міноборони України зазначало, що в Харківській області російські окупанти вранці 10 травня спробували прорвати лінію оборони. Збройні сили України відбили атаки й продовжують захищати позиції в регіоні. Також туди спрямували резервні підрозділи.

Водночас, як розповів у Facebook військовий журналіст Юрій Бутусов, вночі 10 травня російські війська силами до 4-5 батальйонів піхоти перетнули лінію державного кордону у Харківській області і захопили чотири прикордонні села - Стрілеча, Красне, Пильна, Борисівка. Незначне просування також зафіксовано в районі Вовчанська.