Україна евакуювала з Афганістану ще 75 людей, які звернулися по допомогу, - Єрмак

Сьогодні, 28 серпня, до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув черговий військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України, який евакуював з Афганістану 75 осіб. Серед них є як українці, так і громадяни інших держав.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«Усіх українських громадян, які заявили про бажання виїхати з Афганістану, ми вже евакуювали. Звичайно, ще можуть бути люди, які перебувають в інших місцях Афганістану, і в разі їхнього звернення ми будемо використовувати всі наші можливості, дипломатичні контакти для продовження евакуації», – наголосив глава ОП Андрій Єрмак на брифінгу після зустрічі літака.

Він зазначив, що сьогодні весь світ побачив героїзм працівників Головного управління розвідки Міноборони України, які провели блискучу операцію.

Також Єрмак зауважив, що серед людей, вивезених з Афганістану до України, є журналісти всесвітньо відомих видань, зокрема Globe and Mail, The Wall Street Journal, USA Today та Stars and Stripes, а також представники Організації Об'єднаних Націй.

У свою чергу заступник голови МЗС Євгеній Єнін наголосив, що сьогодні, 28 серпня, трьома літаками в Україну прибуло близько 360 евакуйованих з Афганістану людей, серед яких приблизно 80 громадян України.