Україна евакуювала з Афганістану ще близько 100 людей

Сьогодні, 23 вересня, з аеропорту Кабула вилетів український цивільний літак з близько сотнею евакуйованих людей на борту. Очікується, що літак прибуде до Києва протягом 24 годин.

Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Там зазначили, що перемовини щодо чергової евакуаційної місії з Афганістану завершилися успішно. Протягом останніх декількох днів їх проводили українські дипломати, військові та Офіс президента. Активну участь брали представники Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану.

Узгоджували саме можливість евакуації українських громадян та членів їхніх родин. І вранці 23 вересня перемовини закінчилися успіхом, цивільний літак вилетів із території аеропорту Кабула.

«Вчергове Україна продемонструвала свою рішучість у допомозі власним громадянам за кордоном, а також простягнула руку допомоги громадянам інших країн, які її потребували. Наші спецпризначенці показали високий професіоналізм та ще раз довели, що можуть бути надійними партнерами для західних союзників», — йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що успішні дії наших розвідників вивели Україну до десятки країн Європи, які мають найвищий результат з евакуації цивільних громадян з Афганістану.