Україна отримала від США третю партію безпекової допомоги

До України 22 жовтня прибула третя, заключна партія додаткової безпекової допомоги від уряду Сполучених Штатів на загальну суму в 60 мільйонів доларів, що включає боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння, медичне майно тощо.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

У попередніх вантажах, які прибули 10 і 18 жовтня, містилися також засоби радіолокаційного спостереження та медичні засоби.

Серед допомоги також присутні переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin. Станом на 2020 рік на озброєнні Збройних сил - 47 пускових установок і 360 ракет Javelin.

Начальник Головного управління логістики Генштабу ЗСУ Микола Шевцов розповів, що ця допомога США включає високотехнологічну і гостродефіцитну техніку й озброєння, а також необхідні на передовій боєприпаси.

Він зазначив, що це озброєння транспортують до баз і складів, а потім передадуть військовослужбовцям для використання, зокрема для підрозділів операції Об’єднаних сил.

«Сьогодні до нас прибула партія протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» з боєприпасами. Також ми отримали боєприпаси до тієї зброї, яка у нас є під «калібри НАТО». Озброєння буде переміщене до баз і складів, обліковане і передане військовослужбовцям для використання, у тому числі для підрозділів ООС», — наголосив Шевцов.

У свою чергу командувачка Медичних сил Тетяна Остащенко повідомила, що вантаж зі США включає також медичні аптечки та засоби індивідуального захисту.

Нагадаємо, міжнародна безпекова допомога на 60 млн доларів стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим в межах візиту української делегації до Вашингтона у вересні 2021 року. Вона надана додатково до раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів.