Україна отримає 16 млн доз вакцини проти COVID-19 в межах COVAX - Немчінов

Україна отримає 16 млн доз вакцини від коронавірусу в межах Глобального механізму COVAX.

Про це заявив в етері телеканалу «Дом» міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

«Вже не 8 млн, а 16 млн доз вакцини від коронавірусу (отримає Україна, - ред.). 8 млн - це кількість доз, які потрібно два рази вколоти для 4 млн громадян. Відповідно, 16 млн доз - для 8 млн громадян. Це те, що в рамках механізму COVAX», - сказав Немчінов.

Також міністр зазначив, що Міністерство охорони здоров'я затвердило план вакцинації, і зараз головне - вакцинувати групи, які визначені пріоритетними. Насамперед мають бути вакциновані медики та люди з груп ризику.

«Далі, коли ми перейдемо до планових закупівель вакцини, які вже сертифіковані в США, Канаді і ЄС, ми зможемо дати можливість людям, які не входять до пріоритетні списки, вакцинуватися самостійно», - додав Немчінов.

Як раніше повідомляв головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, Україна веде перемовини з ВООЗ щодо безкоштовного отримання додаткових 8 млн доз вакцини від коронавірусу в межах ініціативи системи COVAX  (Глобальний механізм щодо доступу до вакцин від COVID-19) на додачу до вже гарантованих восьми мільйонів.