Україна відправила в Італію 5 тонн дезінфікуючої рідини

Зранку 8 квітня Україна відправила до Італії літак Національної гвардії України з гуманітарною допомогою для стримання поширення коронавірусу — 5 тоннами дезінфікуючого засобу. Про це написав посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа у Twitter.

«В аеропорту, щоб привітати гуманітарний рейс, який вилітає з Києва, щоб доставити дезінфікуючий засіб, який подарувала Україна для подолання надзвичайної ситуації в Італії. Це ще один знак солідарності між нашими двома Країнами. Дякую, Україно», — зазначив посол.

Вантаж з України направили відповідно до указу президента України Володимира Зеленського про допомогу Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

«Це другий раунд допомоги Італії. Ми відправляємо п’ять тонн спеціальних санітайзерів, які будуть використовуватися для дезінфекції лікарень і рук медичних працівників. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції», — повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Він розповів, що італійський уряд висловив вдячність Україні за підтримку.

«Дві бригади українських лікарів вже приступили до роботи у двох госпіталях Італії. Ми щовечора маємо онлайн-конференції, де лікарі розповідають, як там налагоджена медична, епідеміологічна та превенційна робота. Це досвід, який ми вже сьогодні можемо використовувати у боротьбі з вірусом. Настрій у наших лікарів чудовий, вони відчувають підтримку як італійських колег, так і нашої діаспори», — зазначив Гончаров.

Посол Італії в Україні висловив подяку президенту України Володимиру Зеленському та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за таку необхідну італійським лікарям допомогу та підтримку.

«Цей внесок італійська сторона дуже цінує. В Італії дуже тепло зустріли українських лікарів як колеги, так і пацієнти. Їм буде наданий доступ до протоколів лікування. Ми дуже пишаємося цією співпрацею», — зазначив Ла Чечіліа.