Україна запропонувала до Великодніх свят розпочати на Донбасі процес «гуманітарного розмінування»

Українська делегація в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі запропонувала напередодні Великодніх свят почати процес «гуманітарного розмінування», а також розблокувати роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду «Щастя» та «Золоте».

Про це повідомив міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков під час засідання ТКГ на рівні глав делегацій 17 березня.

Зокрема, українська сторона запропонувала напередодні Великодніх свят почати розмінування ділянок, на яких розташовані кладовища, об’єкти інфраструктури (водо-, газо- та електропостачання, тощо) та на яких системно проводяться регламентні та інші види робіт.

Окрім того, Резніков запропонував розблокувати роботу КПВВ «Щастя» та «Золоте». Наразі із семи пропускних пунктів на Донбасі фактично працюють лише два: «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке».

Наразі українська сторона в ТКГ чекає реакції російської делегації щодо цієї ініціативи.

Також економічна підгрупа в ТКГ домовилася, що до 26 березня сторони нададуть списки кандидатів до складу робочої групи з моніторингу екологічної ситуації на окупованих територіях. 

Наступне засідання ТКГ заплановане на 31 березня.