Українська розвідка оприлюднила відео евакуаційної місії в Кабулі

Головне управління розвідки (ГУР) оприлюднило відео, як українські спецпризначенці заходили у Кабул для проведення спецоперації з евакуації громадян з Афганістану. 

Відео опубліковане пресслужбою ГУР у Facebook

Зазначається, що серед евакуйованих були громадяни України, громадяни інших держав, в тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, співробітники видань Global Mail, USA Today, Washington Post, Stars and Stipes та інші, а також люди, що співпрацювали із коаліційним контингентом. 

«Для того, щоб знайти та безпечно забрати людей з евакуаційного списку спецпризначенці ГУР пішки виходили за межі захищеного периметра аеропорту. На таке ризиковане рішення не наважувалися жодна з інших евакуаційних місій, бо зона за територією аеропорту вже знаходилася під контролем бойовиків "Талібану". Проте саме такий підхід дозволив знайти та забрати максимально можливу кількість людей узгоджених на евакуацію», - йдеться у повідомленні. 

У відомстві додали, що у місії відзначились і пілоти, які працювали в складних умовах та у загрозі обстрілу. 

«Евакуйовані люди були приголомшені тим, що українські спецпризначенці пішли на особистий ризик, щоб врятувати цивільне населення», - заявили у ГУР.