Українські вчені презентували доклінічні дослідження вакцини від COVID-19

Президенту України Володимиру Зеленському представили результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

В повідомленні йдеться, що на нараді у Зеленського присутні науковці розповіли про результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини від COVID-19. 

"Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини. Цей кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу", - повідомляє ОПУ.

Міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов відзначив, що нинішня розробка дає змогу припустити, що майбутній препарат допоможе боротися і з новими видами коронавірусних інфекцій, які постійно мутують.

Нагадаємо, що за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, Зеленський пообіцяв українським академікам мільйон доларів за винайдення вакцини чи ліків від коронавірусу.