Український кордон для іноземців закрили з 28 серпня

Уряд вирішив закрити український кордон для в'їзду іноземців на добу раніше, ніж планували раніше. Рішення ухвалили увечері 27 серпня на позачерговому засіданні, повідомив у Facebook міністр Кабміну Олег Немчінов.

Так, починаючи з опівночі 28 серпня почали діяти обмеження уряду, яким закрили український кордон для в'їзду іноземців. Заборона діятиме місяць — до 28 вересня. Ввели її через загострення ситуації з коронавірусом.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також уточнив у Facebook, що на позачерговому засіданні уряд врахував деякі зауваження громадян щодо того, хто з іноземців зможе в'їжджати в Україну.

Рішення уряду про заборону розкритикували у Держтуризмі. Там вважають, що цілковита заборона для іноземців на в’їзд до України може негативно вплинути на туристичну галузь, яка вже постраждала від наслідків пандемії COVID-19 та лише зараз почала відновлюватись.

Також з критикою виступили українські правозахисні організації. Правозахисники наголошують, що такі обмеження можуть значно вдарити по громадянах сусідньої Білорусі, у якій тривають протести та відбуваються масові затримання мирних протестувальників.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання уряду наголосив, що громадяни Білорусі, де зараз відбуваються акції протесту, зможуть в’їхати до України після закриття кордонів.