Укрпошта анонсувала нову колекцію марок з Ан-225 «Мрія»

Із 28 червня Національна компанія-оператор поштового зв'язку «Укрпошта» запускає нову колекцію поштових марок, присвячених знищеному українському літаку Ан-225 «Мрія». 

Про це у Telegram-каналі розповів очільник «Укрпошти» Ігор Смілянський.

11-річна школярка Софія Кравчук із міста Любомль Волинської області намалювала український літак «Мрія» та дівчинку Марію, яка літає.

Вона намалювала цю ілюстрацію ще минулого року для Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», ставши його призером.

«Сьогодні малюнок актуальний як ніколи. Хочемо, аби цей витвір філателії надихнув кожного українця мріяти сміливіше», — зазначають в Укрпошті.

Окрім марок, у продаж вийде тематичний конверт та листівка. Ігор Смілянський анонсував, що марка вийде з 28 червня, пообіцявши деталі згодом.

Наразі відомо, що тираж цієї колекції складе 3 мільйони. В одні руки видаватимуть не більше 2 маркованих аркушів, 5 конвертів, 5 листівок.

Придбати можна у відділеннях Укрпошти або в онлайн-магазинах.

«В лютому окупанти забрали Ан-225 "Мрія" — найбільший та найпотужніший транспортний літак у світі. Але українська мрія — це значно більше, ніж літак. Це сотні нових літаків, мільйони талановитих дітей і перемоги України — в спорті, науці та техніці», — зазначив Смілянський.

Окрім того, очільник Укрпошти анонсував випуск тематичного мерчу.