Укрпошта хоче 23 лютого випустити марку, присвячену українській армії

Національний поштовий оператор «Укрпошта» оголосив про випуск поштової марки, присвячену українській армії. Проте запуск марки планується на 23 лютого.

Про це повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський у Facebook.

Так, Смілянський заявив, що Укрпошта збирається презентувати дві марки протягом тижня. Перша буде присвячена героям Небесної Сотні — вона вийде 19 лютого. Друга марка буде присвячена українській армії та показуватиме її нову форму. Її презентацію призначили на 23 лютого.

На думку Смілянського, ця дата (23 лютого, - ред.) - «гарний привід нагадати, що час перегортати сторінку історії і пишатися новою українською армією», а також «тонкий тролінг сусідів», тобто Росії.

Однак Смілянський підкреслив, що Укрпошта ще може змінити своє рішення.

«Питання вам (підписникам у Facebook, - ред.), враховуючи все, що я написав – переносити запуск марки з 23 лютого чи залишати? Пишіть в коментарях. Обіцяю до вечора (18 лютого, - ред.) прийняти рішення та всім розповісти», - наголосив гендиректор Укрпошти.

Водночас у Міністерство оборони України розкритикувало таке рішення Укрпошти. Там назвали таку дату «відверто недоречною», бо 23 лютого «асоціюється зі злочинним комуністичним режимом та днем захисника держави-агресора Російської Федерації».

«"23 лютого" пов’язане з кривавим терором початку 20 століття та сучасною агресією РФ проти України. Україна вже давно викреслила з календаря неукраїнське свято 23 лютого. У наших воїнів з'явилося своє — День захисника України, яке відзначають 14 жовтня», — наголосили у оборонному відомстві.

Там також додали, що своє рішення керівництво Укрпошти не погоджувало з Міноборони та Збройними Силами України.