Укрзалізниця планує комплекс невідкладних заходів із запобігання розкрадання вантажів

Укрзалізниця спільно з представниками бізнесу та правоохоронцями планує посилити роботу з запобігання розкрадання вантажів.

Про це повідомив директор офісу з безпеки АТ «Укрзалізниця» Михайло Ясельський під час зустрічі з представниками бізнесу, передає пресслужба УЗ.

«Результатом цієї зустрічі стануть серйозні дії, направлені на збереження вантажів та викорінення розкрадань. Зокрема, ми звертатимемося до правоохоронних органів щодо посилення нашого співробітництва та оперативного реагування на факти розкрадань залізничних вантажів», — наголосив він.

Зазначається, що Укрзалізниця розглядає можливість використання сучасних технічних засобів для запобігання крадіжкам, зокрема квадрокоптерів та потужних відеокамер, а також працює над створенням власного центру моніторингу та аналізу всіх фактів розкрадань.

У компанії додали, що учасники ринку вантажоперевезень також запропонували обмін інформацією про динамічне зважування поїздів у русі, що дозволить оперативно виявляти найбільш проблемні точки на маршрутах їх руху.

«За підсумками зустрічі її учасники домовились про оперативний обмін усією необхідною інформацією для якнайшвидшого посилення контролю та запобігання крадіжкам вантажів», - підсумували в Укрзалізниці.