Укрзалізниця скорочує штат працівників центрального апарату на 30 %

Укрзалізниця провела оцінку управлінського персоналу та прийняла рішення оптимізувати штат працівників апарату управління компанії. Кількість персоналу структурних підрозділів планується скоротити на 30 %. 

Про це повідомили в пресслужбі УЗ.

За словами виконуючого обов’язки голови правління Івана Юрика, наразі наглядовою радою товариства вже погоджена нова структура центрального апарату компанії, скорочення третини працівників відбудеться в рамках її реформування — вона має відповідати стратегії, завданням та обсягам роботи.

«Щодо оптимізації штату Укрзалізниці було багато розмов, настав час переходити до дій. Маємо якомога швидше навести лад у структурі апарату управління компанії, усунути дублювання посад та чітко розподілити функціонал між підрозділами. Це дозволить нам більш швидко, якісно та ефективно приймати та втілювати управлінські рішення. Наразі потрібно скоротити 30 % штатних посад апарату управління товариства, в якому працюють понад 2,4 тисячі осіб», — зазначив Юрик.

В Укрзалізниці наголосили, що заходи з оптимізації управлінського персоналу не стосуватимуться працівників регіональних філій, філій компанії та працівників робітничих професій, скорочувати будуть лише працівників адміністративно-управлінського персоналу.

«Працівники, посади яких підлягають скороченню, будуть своєчасно попереджені про це, з пропонуванням іншої роботи. При звільненні вони отримають всі належні виплати та вихідну допомогу в розмірі не менше середнього місячного заробітку», — резюмував очільник компанії.