Укрзалізниця звільнить 6 керівників придніпровської філії через сходження поїзда «Інтерсіті»

Укрзалізниця звільнить 6 керівників регіональної філії «Придніпровська залізниця» через службове недбальство, що привело до сходження 6 вагонів поїзда «Інтерсіті» наприкінці березня.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Так, внутрішнє розслідування показало, що відповідальні керівники не дотримувалися вимог безпечної організації та виконання робіт із обслуговування та утримання об'єктів справними, а також не забороняли роботу об'єктів у разі неможливості виконання необхідного обсягу ремонтних робіт, що і призвело до сходження 6 вагонів «Інтерсіті».

Наразі там вже ухвалили рішення звільнити:

  • першого заступника начальника та головного інженера структурного підрозділу «Служба колії»;
  • начальника та заступника начальника структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії»;
  • майстра, який виконував обов’язки головного інженера дистанції колії;
  • старшого майстра;
  • бригадира структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії».

Окрім того, за порушення посадових обов’язків розірвуть трудовий договір із заступником директора регіональної філії «Придніпровська залізниця» з інфраструктури.

 «"Укрзалізниця" не терпітиме грубих порушень та службової недбалості у своїй роботі. Усі винні у цьому прикрому випадку понесуть заслужене покарання. Я запевняю, що "Укрзалізниця" рішуче боротиметься з будь-якими порушеннями й забезпечить найвищий рівень безпеки залізничних перевезень», - наголосив виконуючий обов'язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Компанія-перевізник вже завершує підрахунки збитків через сходження вагонів, які мають відшкодувати винні керівники.

Національна поліція за фактом сходження вагонів поїзда відкрила кримінальне провадження.

Нагадаємо, 29 березня поблизу Запоріжжя з рейок зійшли 6 із 9 вагонів пасажирського потяга «Інтерсіті» №732 Київ — Запоріжжя. Ніхто не постраждав. У вагонах загалом було 88 пасажирів.