Ураження ракетою і теракт розглядаються серед версій катастрофи українського літака в Ірані

Ураження ракетою та терористичний акт є серед версій катастрофи літака «Міжнародних авіаліній України» в Ірані. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов у Facebook.

«Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних: ураження літака зенітною ракетою ЗРК, зокрема ЗРК «Тор», тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту», — розповів секретар РНБО.

Він додав, що в Ірані зараз триває нарада за участю представників компетентних органів Ірану, зокрема іранського ІСАО — міжнародної організації цивільної авіації.

Данилов зазначив, що до складу комісії з українського боку залучили фахівців, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський Boeing рейсу МН-17 17 липня 2014 року на Донбасі, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети «Бук», якою збили малайзійський літак.