Уряд дозволив під час січневого карантину продавати в магазинах побутову хімію та пресу

Кабінет міністрів України дозволив під час посиленного карантину з 8 до 24 січня (включно) продавати побутову хімію та друковану пресу в магазинах.

Про це в етері телеканалу «Україна 24» повідомив представник уряду у Верховній Раді, народний депутат від «Слуги народу» Василь Мокан.

Таке рішення уряд ухвалив на позачерговому засіданні 5 січня.

«Ці зміни МОЗ сьогодні додав до списку товарів, які можна придбати», - зазначив Мокан.

Також він додав, що жодних рішень із приводу зміни дат карантину Кабмін не ухвалював.

Таким чином, під час карантинних обмежень з 8 до 24 січня в магазинах можна буде придбати харчові продукти, ліки, вироби медичного призначення, засоби гігієни і зв'язку, ветеринарні препарати, корми, насіння і засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень.

Як раніше повідомлялося, 4 січня в Американській торговельній палаті заявили про порушення прав споживачів, бо згідно постанови КМУ №1236, яка регулює обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені в період з 8 до 24 січня 2021 року, в Україні буде заборонено продавати побутову хімію, одяг, пресу, дитячі товари для навчання та інші товари повсякденного вжитку.

Нагадаємо, для запобігання поширенню коронавірусної хвороби після новорічних свят Кабінет міністрів запроваджує по всій Україні посилений карантин з 8 до 24 січня 2021 року (включно).