Уряд планує підвищити виплати військовим на пенсії та бійцям, які втратили працездатність

Кабінет міністрів планує ухвалити рішення про підвищення з 1 липня виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії, а також учасникам бойових дій, які втратили працездатність.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

За його словами, у 2017 році, при внесенні змін до закону про індексацію грошових доходів населення, питання індексації пенсій для військових не було врегульовано.

Через це сьогодні новопризначені пенсії та пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже вдвічі. Тому уряд планує виправити цю ситуацію.

За ініціативи президента Володимира Зеленського вже на наступному засіданні Кабміну (14 липня) буде ухвалено розроблене Міністерством соціальної політики рішення про підвищення пенсійних виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії.

Зокрема, передбачається з 1 липня встановити щомісячну доплату в сумі 2000 гривень для майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів, а також встановити мінімальну пенсійну виплату на рівні 3854 гривні.

Окрім цього, передбачається підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Більш ніж 40 тисяч людей отримають підвищення майже у 700 гривень.