Уряд посилив обмеження у регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки

Кабінет міністрів України схвалив додаткові обмеження для регіонів, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Заборони стосуються пасажирських перевезень.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 24 лютого, передає пресслужба Кабміну.

Так, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів забороняються:

  • регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом та метрополітеном;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, більше 5 осіб без урахування дітей віком до 14 років.

Разом з тим, перевезення службовими та орендованими авто підприємств, закладів та установ дозволяються у межах кількості місць для сидіння із обов'язковим використанням засобів індивідуального захисту і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Національної поліції.

Також дозволяються перевезення спеціальними залізничними рейсами у внутрішньому сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, а також у приміському сполученні, рішення щодо яких приймається облдержадміністраціями.

Нові обмеження набудуть чинності через 7 днів.

Нагадаємо, 23 лютого Міністерство охорони здоров'я розділило Україну на зони за рівнем епідемічної небезпеки. У «червону» зону потрапили Івано-Франківська та Чернівецька області. Нові обмежувальні заходи набувають чинності з 26 лютого.