Уряд призначив нових заступників міністра охорони здоров'я

Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра охорони здоров’я, а також двох заступників очільника відомства. Таке рішення ухвалили на засіданні уряду 8 квітня, передає пресслужба МОЗ.

Так, першою заступницею призначили Олену Теряєву, яка має значний досвід роботи у системі охорони здоров’я України, а свою кар’єру вона починала з роботи лікаркою.

До цього вона працювала директоркою Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ, ще раніше — директоркою департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

У Міністерстві охорони здоров’я Олена Теряєва відповідатиме, зокрема, за реформування системи охорони здоров'я, а також за налагодження та координацію процесів у відомстві.

Як повідомляє МОЗ, нова заступниця Світлана Шаталова є досвідченим управлінцем, яка раніше працювала на керівних посадах в Одеській обласній державній адміністрації, на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів», а також в компаніях «Газ України» та у Нафтогазі.

У Міністерстві охорони здоров’я Світлана Шаталова відповідатиме за фінансово-економічний напрям, інвестиції, аудит, а також взаємодію з підприємствами, які перебувають в управлінні відомства.

Ще одна новопризначена заступниця, Ірина Микичак, раніше була першою заступницею міністра охорони здоров’я. З квітня 2017 року по грудень 2019 року вона керувала департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації. Є співзасновницею та координаторкою реалізації низки міжнародних проєктів співпраці зі Світовим Банком, ВООЗ, Агентства США з міжнародного розвитку, Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ та інших проєктів у сфері реформи перинатальної допомоги, сімейної медицини, онкопревенції, громадського здоров`я.