Уряд спрощує процедуру отримання субсидії - Шмигаль

Кабінет міністрів проаналізував ситуацію щодо запровадження нових правил для призначення субсидій та вніс певні корективи.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram-каналі.

«Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви. За деякими винятками. При цьому верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує», - зазначив прем'єр.

  • Нові зміни також торкнуться питання наявності декількох об’єктів житла.

Якщо ви власник 3-4 квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми.

  • Також претендувати на субсидію можна, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень.

Шмигаль підкреслив, що справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення. Це дасть можливість утричі скоротити терміни розгляду заяв.

Нагадаємо, 14 квітня Кабінет міністрів ухвалив проєкт постанови, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.