Уряд спростував інформацію про можливе скасування безвізу України з ЄС

Кабінет міністрів заперечує інформацію, що Україна порушує правила безвізу з Європейським союзом. 

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає РБК-Україна

«Повністю можу спростувати інформацію, що Україна не відповідає критеріям функціонування безвізового режиму. Моя позиція базується на офіційному звіті Європейського союзу, за результатами якого ухвалюється рішення щодо продовження чи призупинення безвізу. А він говорить про те, що Україна відповідає безвізовим критеріям», - заявила віцепрем’єрка. 

Крім того, Стефанішина зазначила, що інформація в опублікованому місяць тому звіті ЄС стверджує, що міграційні потоки з України зменшуються.  

«Оці негативні цифри, які опублікували в ЗМІ, стосуються інших країн», - додала вона. 

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що деякі країни Європейського Союзу заговорили про скасування безвізового режиму для України, Грузії, Молдови та деяких балканських країн через порушення, вчинені ними, зокрема, незаконне проживання громадян. 

Інформацію про скасування режиму також прокоментував прессекретар МЗС України Олег Ніколенко. Він зауважив, що відомство не отримувало від Європи жодних офіційних сигналів, які свідчили б про прийняття такого рішення.

Ніколенко нагадав про опублікований 4 серпня Єврокомісією четвертий звіт щодо виконання Україною вимог візової лібералізації.  

«Документ містить позитивну оцінку дотримання нашою державою критеріїв безвізового режиму. Звичайно, там були і рекомендації продовжити "домашню роботу" для поліпшення управління міграційними процесами і вдосконалення антикорупційного законодавства», - підкреслив речник МЗС.