СБУ та ГУР атакували військові об'єкти відразу в трьох портах Чорного моря

Служба безпеки України та Головне управління розвідки у ніч проти 17 травня провели спецоперацію, під час якої атакували дронами російські військові об’єкти, розташовані в окупованому Криму та російських містах на березі Чорного моря.

Про це Грмоадському розповіло поінформоване джерело.

За словами нашого співрозмовника, ударів завдали по Севастопольській бухті, морському порту в Новоросійську та нафтопереробному заводі в Туапсе.

У Севастополі влучили по електропідстанції «Севастопольська», що призвело до відключень електроенергії. Тим часом у порту Новоросійська лунали вибухи біля нафтового термінала та на залізничній станції.

Крім того, дрони СБУ вдарили по Туапсинському НПЗ, який росіяни почали відновлювати після попередніх ударів.

«Сьогоднішня спецоперація довела, що росіяни не здатні захистити свої основні морські бази в Севастополі та Новоросійську. Все, що їм залишається, — ховати військові кораблі у глибині портів за цивільними суднами», — сказав співрозмовник.

Нагадаємо, у ніч проти 17 травня в росії заявили про нічну атаку понад сотні українських дронів. Туапсинський нафтопереробний завод, що в Краснодарському краї, загорівся після удару.

Водночас десятки вибухів пролунали в місті Новоросійську Краснодарського краю. Губернатор заявив про нібито «марну спробу атаки ЗСУ» та про збиття 10 дронів. Проте на відео зафіксували вибухи та стовпи диму.

Крім того, в окупованому Криму заявили про нічну атаку на підстанцію «Севастополь». Поки йдуть відновлювальні роботи, місто не може отримувати достатньо енергії — тому, за словами «губернатора», будуть «точкові» відключення світла.