Уряд зібрався перерахувати населення ОРДЛО та Криму за допомогою супутникової зйомки

У Кабінеті міністрів планують порахувати населення на окупованих територіях Криму та Донбасу за допомогою проєкту супутникової зйомки. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в етері Українського радіо.

"Ми якраз вчора зустрічалися з представниками ООН, які будуть допомагати нам з проєктом супутникової зйомки, який є дуже складним. Схожий проєкт проводити в Афганістані, де значна частина території теж не контролюється владою. Вони намагались через супутникові зйомки та інші шари інформації зрозуміти приблизну кількість населення", - сказав Дубілет.

У той же час він додав, що поки важко сказати, наскільки точно можна оцінити через супутники або якісь інші інструменти кількість населення у Криму та на окупованих територіях.

Дубілет також повідомив, що зараз в уряді немає консолідованого рішення щодо того, як буде проводитися перепис.

За його словами, за 1-2 місяці відповідальні за проєкт особи завершать своє дослідження, чи можливо зробити оцінку по окремим населеним пунктам, і тоді стане ясно, наскільки точною вона буде.

Крім того Дубілет додав, що в уряді міркують над тим, чи можливо під час перепису населення не просто отримати якусь загальну інформацію, а "схрестити" це з видачею id-картки або ЕЦП, щоб люди могли отримати інструменти для користування електронними услугами.