В анексованому Криму у людей будуть примусово викупати колодязі й свердловини через брак води

Окупаційна влада в Криму вирішила викуповувати колодязі та свердловини у зневоднених селах. Якщо люди не погоджуватимуться — можуть погрожувати місцевою прокуратурою. Про це заявив російський глава окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов, передає «Новая газета».

«Вода — це стратегічна сировина. Водопостачання — спільна справа, і вода — [для] всіх, [це] не чиясь власність. Там, де відмовляються — ухвалюйте рішення про примусовий викуп. По-іншому, колеги, не буде. Сьогодні води не вистачає всім», — заявив Аксьонов на нараді щодо водопостачання на півострові.

Крім того, на засіданні чиновники повідомили про проблеми з водою у Сімферопольському, Бахчисарайському та Ялтинському районах. Кажуть, що за вихідні тисячі місцевих подали скарги про недотримання графіку постачання води або про постачання жовто-коричневої рідини.

Крім того, у деяких районах води не було до 6 діб через низький тиск в мережі. Мешканці верхніх поверхів будинків були змушені набирати її відрами в найближчих баках з водою, недавно встановлених по всьому Сімферополю.

Як  раніше повідомлялося, з 7 вересня частині населення почали подавати воду строго за годинами. 19 вересня окупаційна влада анонсувала обмеження подачі води у низці населених пунктів ще й на південному березі півострова. 21 вересня північна частина окупованого Криму слідом за центральною опинилася без води. Там у 29 селах пересохли свердловини, колодязі, а центральний водопровід, обіцяний окупаційною владою після анексії півострова, до сих пір не побудований.