В «Азові» заявили, що задля збереження життів виконують рішення вищого командування: українських військових з «Азовсталі» доставили до окупованого Новоазовська

Командир полку підполковник Денис Прокопенко заявив, що задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу. Понад 10 автобусів з українськими військовими прибули до окупованого Новоазовська, що на Донеччині.

Про це він заявив у своєму відеозверненні увечері 16 травня, передає полк «Азов».

«На війні немає повністю безпечних планів та операцій. Ти завжди ризикуєш. Головне усвідомити, чи прораховані всі ризики, чи пропрацьований план "Б", чи віддався ти повністю цьому плану, який повинен поєднувати в собі виконання поставленої задачі та максимальне збереження життя і здоров'я особового складу», — сказав Прокопенко.

Про яке рішення йдеться, він не уточнив.

«Захисники Маріуполя виконали наказ, попри всі труднощі, 82 дні відтягували сили противника, які переважали, на себе й дали змогу українській армії перегрупуватися, підготувати більше особового складу й отримати велику кількість озброєння від країн-партнерів», — йдеться у підписі до відео.

Удень 16 травня міноборони рф заявило, що із заблокованими на «Азовсталі» українськими військовими нібито домовилися про вивезення поранених гуманітарним коридором до лікарні міста Новоазовськ, яке перебуває під контролем самопроголошеної «днр».

Співробітники Reuters, які перебували на місці, повідомили, що з території «Азовсталі» виїхали «близько десятка автобусів з українськими військовими».

Згодом Reuters повідомив, що автобуси з українськими військовослужбовцями з «Азовсталі» прибули до Новоазовська — міста в тимчасово окупованій частині Донбасу, яке перебуває під контролем «днр».

Українська влада поки не коментувала це. Олексій Арестович сказав, що ввечері 16 травня президент Володимир Зеленський «зробить на цю тему заяву».