В Міноборони виступили проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі

Україна виступає проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, оскільки це суперечить суті Мінських угод і призведе до заморожування конфлікту. Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, витяги з якого були опубліковані 21 січня.

"Ми виступаємо проти розведення по всій лінії, адже такий шлях є помилковим і таким, що суперечить самій суті Мінських угод. З ким розводитися, якщо вони повинні роззброюватися? Насправді, є багато причин, але це основна. Це як різні треки, які не збігаються", - зазначив глава Міноборони.

За його словами, розведення по всій лінії розмежування протяжністю 410 км може зайняти роки.

"А як можна роками проводити розведення? Воно перейшло б у заморожений конфлікт. А нам категорично не підходить визнання замороженого конфлікту. Деякі політики говорили і зараз говорять: давайте визнавати це замороженим конфліктом. Це і є неправильний шлях, тому що він фактично фіксує згоду із ситуацією", - підкреслив Загороднюк.

Міністр також зазначив, що в разі виконання Мінських угод у розведенні по всій лінії немає сенсу.

"Цю війну можна завершити - вони повинні просто виконати Мінські угоди і піти", - заявив глава Міноборони і додав, що розведення може відбуватися в окремих точках лише для вирішення гуманітарних питань.