В МВС розповіли нові подробиці розслідування смерті депутата Полякова

Таксист, який 8 жовтня віз народного депутата Антона Полякова, змінив свідчення правоохоронним органам про обставини того дня. 

Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в етері телеканалу «Україна 24».

«Ті свідчення, які він (таксист, - ред.) дає зараз під протокол, відрізняються від тих, які він робив під час спілкування з поліцейськими на місці. Він сказав, що випадково підібрав пасажира, а насправді не випадково, він деякий час їхав за машиною з потерпілим, яка деякий час їздила містом з іншим свідком», — розповів Шевченко.

За його словами, не всі свідки дають покази правоохоронцям. Речник МВС уточнив, що зараз не може розкривати всіх деталей справи.

«Поки підозр немає. Якщо слідство вважатиме, що вже пора виходити на будь-які підозри, то поліція Києва повідомить про це дуже швидко», — додав він.

За словами Щевченка, зараз правоохоронці встановлюють всіх людей, з якими перебував Поляков того вечора і ночі, з ким контактував, вечеряв, сідав в одну машину і пересідав в іншу.

«Факт, що таксист віз пасажира, якому стало погано, встановлений. Є ще третя особа, яка була з ними в компанії», — сказав речник МВС.

Також він зазначив, що слідство поки розглядає сам факт виявлення метадону. За логікою слідства, найімовірніше до смерті призвело з'єднання певних речовин в організмі потерпілого.

«Сталося це з доброї волі потерпілого або зі злого наміру інших осіб, а він про це не знав, поки сказати не можемо. Є версія, що отруїли, тобто він не знав, є версія, що він вжив по добрій волі, і є версія — вона вже не пріоритетна, — що смерть настала з природних причин», — сказав Шевченко.

Як раніше повідомили в МВС, в організмі померлого Полякова, окрім алкоголю, знайшли наркотичну речовину - метадон.

Нагадаємо, 8 жовтня у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим народного депутата Антона Полякова.