В ОАСК оскаржують заборону відвідувати навчальні заклади при менш ніж 80% вакцинованих вчителів

Окружним адміністративним судом Києва зареєстровано позов до Кабінету міністрів України щодо оскарження постанови уряду, яка забороняє дітям відвідувати заклади освіти за умови, якщо менш як 80% вчителів вакциновані проти коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

Як зазначається, позивачем зазначений Дмитро Ламза. Він просить скасувати постанову Кабміну від 9 грудня 2020 року №1236 (в редакції від 24 вересня 2021 року) в частині, що стосується відвідування навчальних закладів здобувачами освіти.

Зокрема, у положені постанови йдеться про те, що у разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки дітям буде дозволено відвідувати дошкільні, спеціальні заклади, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти, а також заклади освіти, в яких працює не менше 80% працівників, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, негативний тест тощо. А в разі встановлення «червоного» рівня – усі працівники повинні мати один із вищевказаних документів.

На думку позивача Дмитра Ламзи, положення оскаржуваної постанови є дискримінаційними по відношенню до працівників освіти.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження у справі.

На сторінці Дмитра Ламзи у Facebook зазначено, що він є директором столичної школи та медійним експертом із питань освіти та виховання.