В Офісі президента затримали очільницю одного з департаментів, яка отримала 150 тисяч доларів хабаря

Національне антикорупційне бюро затримало директорку департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю за підозрою у шахрайстві. Факт затримання керівника одного з департаментів підтвердили в Офісі президента.

«Ця особа працювала у різних відділах Адміністрації президента з 2005 року», — йдеться у повідомленні.

За інформацією «Української правди» та «Цензор.нет», йдеться про Світлану Кондзелю, яка отримала 150 тисяч доларів за призначення на посаду заступником голови правління Нафтогазу.

У пресслужбі НАБУ повідомили, що затримали за підозрою в отриманні неправомірної вигоди учасників організованої злочинної групи, серед яких – працівниця Офісу президента.

За даними слідства, зловмисники вимагали 300 тисяч доларів з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до Нафтогазу.

«Керівницю одного з головних департаментів Офісу президента України, її спільницю — ексзаступницю міністра культури України (2011 р.) — та інших учасників угруповання затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів США», — йдеться у повідомленні.