В школі без смартфону: в Раді пропонують заборонити школярам використання мобільних пристроїв

У Верховній Раді України зареєстрований проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, які мають підключення до інтернету під час навчального процесу.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Ініціатором законопроєкту виступив народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Законопроєкт розроблено з метою допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж. Також заборона на використання гаджетів з доступом до мережі інтернет дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу (цькування, - ред.), а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів", - вважає нардеп.

Тож, пропонується заборонити використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, усіма учасниками освітнього процесу під час проведення навчальних занять. Винятком буде використання таких пристроїв в освітніх цілях та дітьми з особливими освітніми потребами.

Також проєктом встановлено, що порядок користування мобільним зв'язком та іншими пристроями, що мають підключення до інтернету, у закладах загальної середньої освіти визначається директорами навчальних закладів за участю учнівського та батьківського комітетів.