В Україні 81% працівників шкіл щеплені принаймні однією дозою COVID-вакцини - Шкарлет

В Україні вже 81% працівників шкіл щеплені принаймні однією дозою вакцини проти COVID-19.

Про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Telegram-каналі.

Він зазначив, що наразі повний цикл щеплення отримали у Луганській області - 67,9% вчителів, Черкаській - 64%, Полтавській - 62,8%, Сумській - 59,7% та Києві – 62,6%.

Крім цього, за останні 5 днів на 18% зросла кількість вакцинованих першою дозою у Львівській області, майже на 14% – у Дніпропетровській.

Шкарлет підкреслив, що відчутного прогресу в показниках вакцинації поки не демонструють Херсонська, Рівненська і Одеська області.

"Дані статистики вкотре засвідчують, що успіхи вакцинальної кампанії серед педагогів безпосередньо залежать від ефективності роботи органів місцевої влади. Вакцина - є. І я звертаюся з проханням до керівників закладів освіти, департаментів (управлінь) освіти і науки ОДА, місцевих органів управління освітою не зволікати та вживати всіх можливих заходів для покращення ситуації з вакцинацією освітян", - заявив Шкарлет.

Він закликав педагогів брати приклад зі своїх колег, "які обирають мінімізацію ризиків і відповідально ставляться не лише до свого здоров’я, а й дбають про безпеку освітнього процесу".

Нагадаємо, 13 вересня уряд затвердив нові карантинні обмеження, згідно з якими, у разі введення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади зможуть працювати, якщо не менш як 80% працівників будуть вакциновані хоча б однією дозою. Натомість у «червоній» зоні заклади освіти зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників будуть повністю вакциновані.