В Україні почали прибирати з продажу продукцію бренду ТМ Yaro після скандалу з його засновницею Юлією Приваловою

Блогерка та засновниця компанії Yaro Юлія Привалова опублікувала в соцмережах фото на тлі Красної площі й анекдот про «бандерівців». Жінка отримала хвилю критики, а товари її фірми почали зникати з інтернет-магазинів.

Скандал із Приваловою почав розгортатися ще 17 жовтня, після того, як на її допис в Instagram звернув увагу активіст Сергій Стерненко.

Юлія Привалова опублікувала фото зі своїм чоловіком Данилом - сином покійного міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Пара сфотографувалася на тлі Красної площі в Росії. Відповідаючи на коментар під фото, Привалова опублікувала глузливий анекдот про «бандерівців».

Наразі цього допису вже немає на сторінці жінки.

Сам Стерненко закликав компанії відмовитися від співпраці з Приваловою, «якщо вони цінують свою репутацію та поважають Україну».

Після цього товари компанії Yaro і справді почали зникати з полиць магазинів. Наприклад, зараз не можна знайти її продукцію на сайтах інтернет-магазину Rozetka та у супермаркетах «Сільпо». Слідом за ними від продукції Yaro відмовилась і мережа кав’ярень «Idealist».

Сама блогерка Юлія Привалова 18 жовтня опублікувала в Instagram пост-відповідь з українським флагом, де вибачилася за свій анекдот і заявила, що вважає себе патріоткою. Зокрема вона зазначила, що має бізнес в Україні, «сплачує тут податки, створює робочі місця для українців, а не веде справи в офшорних юрисдикціях».

«Хочу наголосити: людину не визначають анекдоти, які вона розповідає. Людину визначає те, що вона робить, де вона живе і як вона живе. І тут ніхто не може мені закинути брак патріотизму», ㅡ написала Привалова.

Вона також заявила, що «через вирвану з контексту ситуацію» її «втягують у скандал, де суспільство розділяється на правильних і неправильних».

Привалову підтримала Ольга Шарій ㅡ голова «Партії Шарія» та дружина проросійського відеоблогера Анатолія Шарія. У своєму Instagram вона заявила, що Стерненко «влаштував цькування», а компанія Yaro ㅡ «золота пташка наповнення бюджету».

Засновниця Yaro в коментарях подякувала їй.

Компанія Привалової також опублікувала офіційне роз'яснення в Instagram, де зазначила свою проукраїнськість.

«Ідея компанії YARO з найпершого дня її заснування була суто українською. Ми ніколи не мали сумнівів у тому, що хочемо робити продукт в Україні, для України, з українськими підрядниками, сировиною тощо», ㅡ написали там.

Зазначимо, що Юлія Привалова не лише засновниця бренду здорового харчування, а й невістка колишнього меру Харкова Геннадія Кернеса. Наразі Привалова перебуває у шлюбі з його середнім сином Данилом.

У самої жінки родина теж непроста: батько – мер міста Сокиряни, а брат – народний депутат від «Слуги народу» Володимир Козак.

Окрім власної торгової марки, Привалова має два кафе у центрі Києва – YARO Healthy Point та YARO Healthy Cafe Lipki.