В Україні відновлюють санітарну авіацію

Уряд ухвалив постанову Міністерства охорони здоров'я України «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні».

Про це повідомила пресслужба МОЗ за результатами брифінгу заступника міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігоря Іващенка.

«Технічну можливість реалізувати проєкт єдиного аеромедичного простору в Україні МОЗ отримав завдяки МВС та Національній поліції України,  які виділили два сучасні вертольоти Н145 та організували цілодобове чергування авіаційного персоналу для виконання завдань з аеромедичної евакуації», - йдеться в повідомленні.

Так, пацієнти з інсультами, інфарктами, іншими загрозливими для життя та здоров’я станами чи травмами зможуть розраховувати на повітряне транспортування медичним гелікоптером.

Зазначається, що послугами санітарної авіації можуть скористатися пацієнти, починаючи з 1 квітня 2021 року, у Львівській області.

З 1 травня до проєкту приєднаються Київська область та місто Київ. Можливостями міжгоспітального транспортування будуть охоплені всі прилеглі до пілотних регіонів обласні центри та повністю територія Українських Карпат.