В Україні зареєстрували вакцину CoviShield проти COVID-19

Вчора, 22 лютого, Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину CoviShield проти COVID-19 від виробників Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Так, вакцину CoviShield, розроблену Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca, для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

"Вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Oxford/AstraZeneca подали на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я 15 лютого.

Як зазначається, Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

21 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин CoviShield з заводу-виробника в індійському місті Пуне.