В Україні з’явиться премія імені Мирослава Скорика

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №5767, який передбачає заснування державної нагороди в галузі музичного мистецтва - Державної премії України імені Мирослава Скорика.

Про це йдеться на сайті парламенту.

За відповідний документ проголосували 306 народних депутатів.

Ініціатори закону переконані, що присудження премії приверне увагу суспільства до авторів і творів українського сучасного музичного мистецтва, які впливають на розвиток національного культурного середовища.

Митці, яким присуджуватимуть премію імені Мирослава Скорика, будуть отримувати дипломи, нагрудні знаки та фінансову виплату.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як відомо, Мирослав Скорик - один із провідних представників української композиторської школи другої половини XX - початку XXI століття. Він був педагогом, диригентом, піаністом, музикознавцем, народним артистом України та лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, кандидатом мистецтвознавства, академіком Національної академії мистецтв України.

Скорик відомий як автор численних камерно-інструментальних творів, музики до балетів, кінофільмів, опери, оброблень фольклорної музики, естрадних і джазових композицій.

1 червня 2020 року Мирослав Скорик помер. Йому був 81 рік.