В Україну прибула перша партія китайської вакцини CoronaVac

До аеропорту «Бориспіль» прибув літак, який привіз в Україну першу партію вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac Biotech.

Про це повідомляє «Суспільне».

Літак зустрічали представники компанії «Лекхім», яка є постачальником вакцини CoronaVac, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, представники посольства Китайської Народної Республіки в Україні та представники Міністерства закордонних справ.

Гендиректорка компанії «Лекхім» Тетяна Печаєва повідомила, що виробники «фізично не встигають» виробляти необхідну світові кількість доз, тому й не вийшло доправити до України усі домовлені 700 тисяч доз раніше.

«Але перший крок зроблений. Перша партія прибула. Ми будемо робити все, щоб це було швидше, але, на жаль, не все від нас залежить», — сказала вона.

Нагадаємо, в МОЗ анонсували, що ця партія складатиметься з 215 тисяч доз. Вона є частиною контракту в 1,915 млн доз.

У посольстві України в Китаї наголосили, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень, і її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Степанов також повідомив, що згідно з законодавством вакцина ще має пройти в Україні лабораторний контроль, який може зайняти до 10 днів.