В Україну відправлено першу партію вакцини CoronaVac проти COVID-19 з Китаю

З Китаю в Україну 25 березня відправили першу партію вакцини проти коронавірусу CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. У МОЗ України кажуть, що в ній буде 215 тисяч доз.

Про відправку повідомили в посольстві України в Китаї.

«Завдяки наполегливим зусиллям посольства 25 березня в Україну було відправлено першу партію із замовлених Україною 1,915 млн вакцин проти COVID-19 CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech», - йдеться у повідомленні.

У посольстві наголошують, що ця вакцина пройшла всі етапи клінічних досліджень і її вже використовують у Китаї, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Нагадаємо, що CoronaVac зареєстрували в Україні 10 березня. 

Як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, перша партія буде складатися з 215 тисяч доз. За словами міністра, виробник надав всі відповідні документи на цей препарат. Фахівці з НТГІ їх розглянули й рекомендували вакцину до використання. Її ефективність перевищує 70%.

«За тією інформацією, яку надало підприємство "Лекхім", ми очікуємо першу партію вакцини Sinovac, це буде 215 тисяч доз, яку вони привозять. Потім решту. Згідно з нашим законодавством, вакцина повинна пройти контроль. Ми достатньо швидко його проведемо, думаю, до 10 днів», – розповів міністр, додавши, що цією вакциною будуть щеплювати всі без винятку групи населення відповідно до етапів вакцинації.