В Укрзалізниці розповіли про рух поїздів у регіонах "червоної" зони карантину

Укрзалізниця оновила інформацію щодо обмежень руху поїздів в областях з "червоним" рівнем епідемічної небезпеки.

Про це йдеться на сайті УЗ.

Так, згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пасажирські перевезення у "червоних" зонах відбуватимуться за таким сценарієм:

Чернігівська область: "червона зона" з 00:00 29 березня. Враховуючи інтенсивне сполучення зі столицею (тільки по Ніжинському напрямку 24 рейси на день), яким у тому числі користується медперсонал, вирішено поки що не обмежувати залізничний рух у регіоні.  Протягом тижня буде допрацьовано питання безпечного транспортування для мешканців області, контролю наповнюваності потягів та дотримання маскового режиму. На цей час обмеження висадки-посадки не запроваджуються.

Миколаївська область: до 1 квітня включно обмежень висадки-посадки не буде, втім Укрзалізниця разом з МОЗ уважно слідкує за динамікою захворюваності, ситуація може змінитися.

Львівська область: висадка та посадка пасажирів у регіоні не обмежена, як мінімум, до 30 березня включно, залежно від динаміки розвитку епідеміологічної ситуації в регіоні.

Київ та Київська область: обмежень висадки-посадки немає.

Сумська область: обмежень висадки-посадки немає.

Одеська область: обмежень висадки-посадки немає.

Чернівецька, Івано-Франківська, Житомирська та Закарпатська області: обмеження продажу квитків, а також висадку-посадку у цих регіонах подовжено до 6 квітня включно. Призначено 8 спеціальних рейсів у закарпатському та буковинському напрямках.

Також рішенням Державної комісії з ТЕБ та НС Рівненську та Черкаську області не переведено до категорії "червоних" зон, а відтак жодних обмежень залізничного руху там не застосовується.

Укрзалізниця вкотре нагадала про важливість дотримання пасажирами правил особистої безпеки та гігієни, зокрема носіння захисних масок та дезінфекції рук протягом поїздки та перебування на вокзалах.