В уряді визначилися, як школи працюватимуть в «червоних зонах» з 1 вересня

В регіонах, де Державна комісія вводитиме «червоні зони», — тобто найвищий рівень обмежень через значний рівень поширення коронавірусу, школи відправлятимуть на карантин, а потім знову відкриватимуть. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він каже, що карантин вводитимуть такий самий, як при інших епідеміях.

«Наприклад, коли епідемія грипу або якась інша інфекція, то закривають школи на 2 тижні, діти вчаться вдома дистанційно, а потім знову йдуть у школу», — розповів прем’єр.

Водночас він наголосив, що з 1 вересня в Україні почнеться «нормальний навчальний рік». Для цього уряд провів усі необхідні заходи та запустив відповідні процеси в областях. Контролюють їх виконання голови ОДА, каже Шмигаль.

«Це важливо. Тому що люди переживають. Є якісь спекуляції, маніпуляції, що всі будуть вчитися вдома, що соціалізація дітей не відбудеться. Є маса прохань: пустіть хоч в перший клас хоч на один день дітей, щоб діти побачили, що це таке. Ні. В нас навчальний рік починається 1 вересня», — переконує прем’єр.

Правила роботи шкіл в умовах пандемії вже розробили у МОН. З 1 вересня українські школи повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції та правил гігієни.