СБУ затримала 18-річного харків’янин, який допомагав рашистам готувати новий наступ на Харківщину

Правоохоронці заявили про затримання в Харкові студента, який за завданням фсб рф збирав інформацію про підрозділи ЗСУ, залучені до оборони міста. Окупантам потрібні були ці дані для планування нового наступу на Харківщину.

Про це повідомили у Службі безпеки України та Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, агентом рф виявився 18-річний харків’янин, якого дистанційно завербував кадровий співробітник фсб. Молодик активно користувався російськими Telegram-каналами, шукаючи швидкий заробіток. За співпрацю з окупантами хлопцеві обіцяли гроші.

Після вербування студент пішки обходив місто, де намагався знайти місця базування українських захисників. Потрібні локації він приховано фотографував та позначав координати на картах.

СБУ завчасно викрила російського агента і затримала його «на гарячому», коли він фотографував військовий об’єкт. Тим самим спецслужба запобігла передачі розвідданих росіянам, кажуть слідчі.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі зловмисник перебуває під вартою.