"Велике будівництво" культурної спадщини не скасує ремонту доріг та шкіл - Зеленський

В Україні у наступному році поряд з "Великим будівництвом" буде запущена масштабна програма "великої реставрації", яка передбачатиме відновлення 100 об’єктів культури та туризму. Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ на Вінниччині, передає пресслужба глави держави.

"Обов’язково ця програма ("велика реставрація", - ред.) буде, вона вже передбачена в бюджеті наступного року, у нас буде амбітний список зі 100 об’єктів по всій країні. До речі, їх (об’єктів, — ред.) набагато більше, але мені здається, це правильний і гарний початок. Ми не будемо кидати і забувати про дороги, школи, стадіони, тому ми хочемо для цієї програми долучити ще гроші й будемо про це говорити з Верховною Радою", - наголосив глава держави.

За його словами, друга частина програми "Велике будівництво" розпочнеться з підтримки, а іноді і порятунку історичної й культурної спадщини.

"У нас дуже багато музеїв, філармоній, палаців, дуже важливі об’єкти, вони вже не інфраструктурні, вони - історичні, але, перш за все, можуть бути як туристичні "магніти" для нашої країни і для людей тієї чи іншої місцевості", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що до переліку об’єктів, які будуть реставрувати наступного року, варто включити, зокрема, палац Потоцьких, що в Тульчині на Вінниччині.

"До будь-якого палацу треба доїхати, тому будуються дороги", – підсумував глава держави.