Верховний Суд відмовився повернути державі «Дніпроавіа» Коломойського

Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу Фонду державного майна та не повернув авіакомпанію Ігоря Коломойського «Дніпроавіа» у державну власність. Про це йдеться у реєстрі судових рішень.

Так, суд залишив без змін рішення Господарського суду Києва, яким Фонду держмайна відмовили у задоволенні позову проти ТОВ «Галтера» у справі про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій «Дніпроавіа».

Свій позов ФДМ мотивував тим, що «Галтера» неналежно виконала зобов'язання передати злітно-посадкову смугу, радіомаякову систему і земельні ділянки, на яких вони розташовані, у власність держави до 2 вересня 2014 року.

Крім того, за оцінками Фонду, «Галтера» внесла 142,1 млн грн з передбачених 882,1 млн грн інвестицій до 31 грудня 2014 року для відновлення аеропорту «Дніпропетровськ».

Натомість суди констатували, що уряд пізно визначив держорган, якому мали передати майно. Водночас, з квітня 2014 року (тобто від початку АТО) аеропорт використовували військові, що не давало можливості реконструювати об’єкт.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Господарський суд Києва не задовольнив позов Фонду державного майна, у якому державна установа хотіла повернути у держвласність контрольний пакет акцій авіакомпанії «Дніпроавіа» за невиконання умов приватизації.