Від COVID-19 помер генеральний директор КБ «Південне»

24 листопада від коронавірусу помер генеральний директор конструкторського бюро «Південне», що виробляє ракетно-космічну техніку, Олександр Дегтярев.

Про це повідомили в Офісі президента.

«Ще одна втрата. Ще один біль. Сьогодні зловісний COVID-19 забрав ще одного українця – Олександра Дегтярева, генерального директора КБ "Південне"», - йдеться у заяві ОП.

В Офісі президента зазначили, що Дегтярев був одним з найбільш досвідчених фахівців нашої аерокосмічної галузі.

«Він розумів на сто відсотків, як важливо інтегрувати Україну до глобальної роботи з розширення можливостей людства в космосі», - підкреслили у відомстві.

Також там висловили співчуття родині, близьким та Україні.

«Наша держава обов'язково відновить увесь свій потенціал. Це – наш обов'язок перед тими, хто бачив і боровся за технологічну й сучасну Україну. І це та сама велика мрія, заради якої жив генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярев», - наголосили в Офісі президента.

Як відомо, Олександр Дегтярев народився у 1951 році у в місті Яранську Кіровської області Росії. У 1975 році отримав освіту за спеціальністю «Двигуни літальних апаратів» у Ленінградському механічному інституті (БДТУ), а пізніше закінчив економічний факультет у Дніпропетровському національному університеті.

Згодом Дегтярев стажувався у низці аерокосмічних компаній США та Франції та після навчання пішов працювати у конструкторське бюро «Південне». На підприємстві він зміг пройти шлях від інженера до генерального конструктора – генерального директора підприємства.

Дегтярев був нагороджений орденами «За заслуги» III і II ступенів, медалями Федерації космонавтики СРСР імені академіка Янгеля та імені академіка Пилюгіна, а також понад 20 медалями Федерації космонавтики СРСР, Росії, України та інших відомств і органів ракетно-космічної сфери.