Відбір на Євробачення: гурт Tvorchi звинуватив «СТБ» у проблемах зі звуком, канал заперечує

Гурт Tvorchi, який виступав у фіналі національного відбору Євробачення, звинуватив телеканал «СТБ» у проблемах зі звуком під час їхнього виступу. Музичний продюсер шоу усі звинувачення відкидає.

Так, одразу після виступу соліст гурту Джефрі Кенні заявив, що під час виступу в фіналі йому не ввімкнули пісну у навушник, й він чув лише самого себе.

Після цього на своїй сторінці у Facebook гурт повідомив, що їм рекомендували не говорити про технічний збій:

Сьогодні ми співали без музики. В буквальному розумінні — в навушнику Джефрі не чув музики ВЗАГАЛІ. Після виступу, коли ми підійшли людини, яка за це відповідала, відбувся наступний діалог:

- Ви ж перевіряли мікрофон!

- Так! Ми чули себе ідеально, але не було музики взагалі!

- Це неможливо (і розсміявся).

За сценою нам сказали: краще нікому про це не кажіть.

Згодом цю ситуацію прокоментував музичний продюсер нацвідбору Євробачення Руслан Квінта, повідомляє СТБ.

За його словами, звук у навушнику точно був, бо перед прямим ефіром на цифровий пульт звукорежисера заливаються пісні учасників (пресети) в тому вигляді, в якому вони були налаштовані під час кількох репетицій.

«Усі пісні заливаються окремо. Перед виходом на сцену кожен вокаліст перевіряє, чи є звук у його «інейрах», чи чує він себе. Подальший виступ наживо повністю залежить від досвіду артиста», — сказав він.

Музичний продюсер додав, що в разі відсутності у вокаліста фонограми він із самого початку пісні не потрапить у ритм.

«Якщо у вокаліста немає фонограми в «інейрі», він із самого початку пісні не потрапить у ритм, почне орієнтуватися на «обратку» (звук, який повертається із зали на сцену — ред.) — а це запізнення за темпоритмом приблизно на 300 мілісекунд, що помітно навіть непрофесіоналу», — пояснив Квінта.

Нагадаємо, гурт Go-A переміг у національному відборі, який і представить Україну у фіналі Євробачення, цьогоріч конкурс відбудеться у Нідерландах.