Відремонтована лікарня Укрзалізниці у Дніпрі буде приймати хворих на коронавірус

Укрзалізниця відкриває нову реанімацію й осучаснені відділення для прийому хворих на COVID-19 у Дніпрі. 

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик під час робочої поїздки до Дніпра, передає пресслужба УЗ.

За його словами, після ремонту Дніпровська клінічна лікарня на залізничному транспорті може прийняти одночасно 110 хворих на коронавірусну інфекцію. Там облаштували десять функціональних ліжок із моніторами цілодобового спостереження за станом здоров’я хворих.

«Загалом наші 8 відомчих лікарень зараз лікують понад 530 таких пацієнтів», - підкреслив Юрик.

Як зазначається, для цієї госпітальної бази придбали 55 кисневих концентраторів, а також 2,4 тисячі біозахисних костюмів та майже 40 тисяч засобів індивідуального захисту.

Також Юрик додав, що залізнична компанія отримала вже приблизно 60 мільйонів гривень з бюджету на лікування хворих на COVID-19.

«Приблизно половину цих коштів уже витрачено на медикаменти та на доплати медичним бригадам. Протягом одного-двох місяців повністю використаємо залишок коштів. Окрім державних грошей, «Укрзалізниця» виділила 170 млн власних коштів, щоб на цей рік повністю забезпечити виконання програми лікування хворих на COVID-19», - сказав він.

В компанії нагадали, що на сьогодні з хворими на COVID-19 працюють 8 відомчих лікарень Укрзалізниці (три в Києві, дві в Харкові та по одній у Дніпрі, Львові та Одесі). Як повідомлялося раніше, у лікарнях Укрзалізниці вже проліковано та продовжують лікуватися близько 1 тис. хворих на коронавірусну інфекцію.