Тепер домашні працівники в Україні регулюватимуться законом

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5695 про регулювання праці домашніх працівників.

Про це повідомив у Telegram-каналі народний депутат Ярослав Железняк.

Метою документу є забезпечити домашнім працівникам соціальний захист та знизити рівень незадекларованої праці. Тобто людина матиме офіційне працевлаштування та певні гарантії від держави, а держава отримає додаткового платника податків.

Кодекс законів про працю України тепер доповнять новими статтями, які визначають поняття домашньої праці та домашніх працівників, закріплюють правовий статус таких працівників, а також обов’язкові умови трудового договору з домашніми працівниками.

Співавторка законопроєкту Ірина Констанкевич пояснювала, що це означає можливість для домашніх працівників отримати трудовий стаж і після настання відповідного віку оформити пенсію.

Закон визначає, що домашня праця — це робота, яка виконується для домогосподарства за трудовим договором. Однак робота не вважається домашньою працею, якщо здійснюється людиною нерегулярно, але не більш ніж 40 годин на місяць.

З домашніми працівниками, за новим законом, потрібно укладати трудовий договір (контракт), який є основним документом трудових відносин. У договорі можна закріпити платне чи безоплатне надання житла домашнім працівникам, заборону роботодавцю самостійно відраховувати із зарплати вартість проживання.

Роботодавець повинен попередити про звільнення працівника щонайменше за два тижні. Але домашній працівник може розірвати договір миттєво, якщо роботодавець порушить його честь та гідність. Водночас працівникові забороняється розголошувати конфіденційну інформацію, яка стала відома йому під час виконання його трудових обов’язків та проживання в домашньому господарстві.

Також закон передбачає врегулювання робочого часу та часу відпочинку домашніх працівників.