Порошенко привіз FPV-дрони та іншу техніку десантникам і піхоті на Донеччину

П'ятий президент України Петро Порошенко знову привіз українським військовим на Донеччину великий вантаж. Зокрема, бійці отримали сотні FPV-дронів, «Мавіки», «Старлінки», шини для вантажівок, детектори безпілотників, оргтехніку і навіть металеві скоби.

Про це Порошенко повідомив у Facebook.

«На фронті завжди важко, тому наша команда старається працювати як «швидка допомога». Прикривати найважливіші питання там, де це найнеобхідніше просто зараз, щоб зберегти воїнів. Сьогодні — знову на Донеччині. Зустрілися під Крамом з хлопцями та дівчатами з різних бригад, щоб передати їм те, що зараз найбільш потрібно», – сказав пʼятий президент.

  • У 74-й окремий розвідбат передали 100 FPV-дронів «Мольфар» 10″ та станцію керування, 100 FPV-дронів «Мольфар» 8″, 6 «Мавіків», 4 системи «Старлінк», 12 шин для Уралів, 20 детекторів безпілотників «Ванільний цукорок», ноутбуки, принтери, металеві скоби.
  • 77-а окрема аеромобільна бригада отримала 9 «Мавіків», 200 FPV-дронів «Мольфар» 8″, 30 «Цукорків», 14 шин для Уралів, 18 шин для вантажівок КРАЗ.
  • 80-а ОДШБр отримала 15 детекторів «Цукорок», 12 шин для Уралів, 12 шин для КРАЗів, 16 шин для КАМАЗів. 
  • 81-й ОАМБр передали 15 «Цукорків», 10 шин для Уралів, 42 шини для КРАЗів, 16 шин для КАМАЗів. 
  • 95-а ОДШБр отримала 15 «Цукорків», 6 «Мавіків», 28 шин для Уралів, 16 шин для КАМАЗів.
  • 40-му окремому стрілецькому батальйону «Кодак» передали 100 FPV-дронів «Мольфар» 8’’, 10 «Цукорків» і 3 «Мавіки».

«Ще один напрямок нашої програми – #SaveSoldier. Вона полягає в тому, що життя бійців треба щосили берегти, до солдатів – ставитися з повагою, а їхня гідність та моральний дух – важливі. Тому позавчора ми презентували наші нові розробки в галузі РЕБ та кіберзахисту проти безпілотників, вчора привезли в один зі шпиталів унікальний апарат для відновлення поранених бійців, а сьогодні доставили допомогу безпосередньо на фронт», – зазначив Порошенко. 

«Хлопці та дівчата дуже втомлені, виснажені, але на позитиві. Кажуть, що нема часу сумувати й думати про погане. Тільки підходили й просили разом записати вітання рідним, бо дуже-дуже за ними скучили. Зовсім не хочеться прощатися з воїнами, але маємо їхати до інших бригад, бо нас дуже чекають. Дуже міцно обіймаю, друзі! Ще побачимося!» – наголосив політик.