Врятованих українських моряків із затонулого судна Volgo Balt 179 повернуть до України наступного тижня

Стан українських моряків, яких врятували із затонулого судна біля берегів Румунії 11 березня, задовільний. Їх планують повернути на батьківщину наступного тижня.

Про це повідомили у посольстві України у Румунії.

"Стан врятованих українських моряків задовільний. Всі вони перебуватимуть під медичним наглядом в повітовій лікарні м. Констанца до 15.03.2021 р. Співробітниками ПУ були вручені всім морякам посвідчення на повернення в Україну", - зауважили у посольстві.

Також у посольстві додали, що залежно від стану здоров’я та терміну завершення низки слідчих дій румунських правоохоронних органів, повернення українських моряків до України слід очікувати на наступному тижні.

"Всі моряки забезпечені одягом та належним харчуванням. Ситуація на повному контролі ПУ в Румунії. З першого дня трагедії посольством України в Румунії через гарячу лінію підтримується постійний зв’язок з родичами врятованих та загиблих", - йдеться у повідомленні.

За даними дипломатичного представництва, 12 березня пошукові роботи румунських військових рятувальників завершилися безрезультатно, і корабель ВМС Румунії покинув місце аварії. У суботу, 13 березня, о 7:00 ранку пошук було відновлено силами та спеціальними суднами берегової охорони прикордонної поліції Румунії й Морської суднохідної адміністрації.

"Рятувальники шукають тіло загиблого капітана затонулого судна (на самому початку його було зафіксовано в районі аварії, але не змогли підняти на борт рятувального судна), а також першого помічника капітана, який з самого початку рятувальної операції вважається зниклим безвісти", - зазначили у посольстві.

Нагадаємо, 11 березня біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 із 13 українськими моряками на борту. 10 людей вдалося врятувати, двоє моряків загинули, пошуки однієї людини тривають.